Menu

Intresset för Allsvenskan och Superettan ökar


Undersökningar har visat att tv-tittandet och publiksiffrorna för Allsvenskan och Superettan har gått uppåt under senare år. En stor anledning är att svenskarna helt enkelt är fotbollstokiga. Fotboll väcker starka känslor och många uppskattar också den härliga gemenskapen i supporterklubbar. Nu kommer en närmare genomgång av fler faktorer som hjälpt Allsvenskan och Superettan att locka till sig mer intresse.

Vad det ökade intresset beror på

  • Större utbud. En gång i tiden var det svårt att följa alla matcher live. Nu går det att följa alla matcher live, både i Allsvenskan och i Superettan. Med internets hjälp går det också att se på matcherna på mobilen eller datorn, vilket har gjort att man inte längre är begr74-1änsad till sin TV.
  • Stora stjärnor. Allsvenskan har lyckats locka hem en del skickliga spelare som Markus Rosenborg och Tobias Hysén som är välkända för svenska fotbollsfans. När ligan har en högre status är det större chans att landslagsspelare väljer att avsluta karriären i Allsvenskan.
  • Sportsbetting. Allt fler spelar om pengar på nätet. Nya casinon och nya spelbolag ploppar upp som svampar i skogen. Fotboll kan bli ännu roligare och ännu mer spännande när det står pengar på spel. Dessutom brukar spelbolagen se till att erbjuda en tjänst för livestreaming som gör att man kan titta på fotbollsmatcher var man än befinner sig. Det finns många olika strategier för betting och genom att använda sina fotbollskunskaper ökar man sannolikheten att lägga bra spel.

Kommer utvecklingen fortsätta?

Så länge Allsvenskan och Superettan bjuder på en bra produkt i form av underhållande fotboll tyder det mesta på att så blir fallet. Samtidigt ska man komma ihåg att konkurrensen från utländska ligor är stenhård, eftersom det också blivit lättare för svenskar att följa de stora ligorna i bland annat England, Tyskland, Spanien, Frankrike och Italien. Genom att locka fler profiler till Sverige och förbättra den svenska talangutvecklingen lär ändå svensk fotboll stå sig bra i framtiden.