Menu

Fotboll är en populär sport


Fotboll är en av världens mest populära sporter. Både när det gäller hur många som utövar den och hur många som tittar på fotboll och är supporters till olika lag. Fotboll är även en mycket populär sport att satsa pengar på i olika typer av spel. Man kunde kanske tro att det bara är de högsta divisionerna som lockar till sig många supporters och som det går att satsa pengar på men faktum är att även lägre divisioner är intressanta för bookmakers och and2818b74b1253bf8b7f365e89d1702b19ra aktörer på spelmarknaden.

De största fotbollsligorna sett till pengar och åskådare finns i England, Spanien och Italien. Även Tyskland, Holland och Portugal är stora fotbollsnationer. Att kunna bli fotbollsproffs är nog många barns dröm. Tidigare var det mest killar som kunde satsa på en professionell karriär som fotbollsspelare men numera har damfotbollen blivit allt mer populär som publiksport och idag finns det stora möjligheter även för tjejer att kunna försörja sig som fotbollsspelare.

Dom stora ligorna har hundratusentals fans över hela världen. De fotbollsspelare som är talangfulla nog att platsa i ett av de stora fotbollslagen kan skatta sig lyckliga och se fram emot ett liv som mångmiljonärer. De stora lagen har inte bara egna tränare utan även läkare, fysioterapeuter, massörer och advokater. Spelarna tas om hand på bästa sätt och behöver inte tänka på någonting annat än att prestera bra på matcherna.

Även om det är de stora fotbollsstjärnorna som kanske syns mest så verkar den stora massan av världens fotbollsspelare i det dolda. Att spela fotboll är en så enkel sport att börja med, därför spelas den också av människor ifrån olika samhällsskikt över hela världen. Det behövs bara ett gäng kompisar och en boll för att kunna spela. Det behövs ingen dyr utrustning och det är inga avancerade regler. Det är bara att börja spela.